Utrustning

NĂ€r det gĂ€ller utrustning anser vi att det viktigaste Ă€r, förutom att man har rĂ€tt utrustning för rĂ€tt Ă€ndamĂ„l, att det Ă€r en utrustning man Ă€r bekvĂ€m i. En utrustning som inte sitter bra kan förstöra bĂ„de trĂ€ning och motivation. Det Ă€r heller inget fel i att kĂ€nna sig snygg i sin trĂ€ningsklĂ€dsel – tvĂ€rtom. Det leder snarare till att man gĂ€rna drar pĂ„ sig utrustningen. Dagens utbud av trĂ€ningsklĂ€der för olika aktiviteter Ă€r stor. Vi rekommenderar att om du Ă€r osĂ€ker pĂ„ vad som passar just dig tar hjĂ€lp av en expert. PĂ„ Intersport finns kunnig personal som gĂ€rna hjĂ€lper dig.

Ta till exempel skor. Har du fel skor som inte passar just din fot kan det leda till besvÀr i fotleder och knÀn. Pronerar du eller supinerar du?

Till Beat the Mountain, som Àr en utomhus tÀvling, gÀller det att tÀnka pÄ vissa saker. Eftersom tÀvling gÄr i oktober kan det vara kallt och shorts Àr inte att rekommendera. Tights Àr det bÀsta alternativet. Du kÀnner dig lÀtt och blir smidigare Àn i ett par fladdriga lÄngbyxor. Tights finns i en mÀngd olika varianter det bÀsta Àr att du Àven dÀr tar hjÀlp för att hitta ett par som passar just dig.

Det du skall ocksÄ skall tÀnka pÄ Àr att inte starta loppet för varm. En grundregel skall vara att smÄfrysa lite innan start. Under uppvÀrmningen skall du dÀremot strÀva efter att bli just varm. AlltsÄ ha en extra tröja pÄ dig eller en vÀst.

Vilket material skall dĂ„ klĂ€derna vara av? Vi rekommenderar nĂ€r det gĂ€ller överdelar att det Ă€r ett Dri-fit plagg i polyester. Ett material som ”andas” och som samtidigt hĂ„ller dig varm.

handskarMan fÄr heller inte glömma hÀnderna. VÀljer man en tröja med tumhÄl kan det kanske rÀcka. Men för att vara pÄ den sÀkra sidan skulle vi vÀlja ett par tunnare handskar, gÀrna med greppyta som gör att du fÄr lite bÀttre fÀste vid vissa hinder.

Prova dig fram till vad som passar just dig! Lycka till!